2021. július 29.

Rakományrögzítési online webinár

Az áruszállítás során kiemelten fontos szerepet játszik a helyes rakományrögzítés. A rögzítésre különböző előírások vonatkoznak, hogy ezzel biztonságossá tegyük az áruforgalmat. A védelem vonatkozik a járműre, a rakományra és a szállítások során érintett valamennyi résztvevőre. Miről lesz szó a webináron? Előírásokról, jogszabályi keretekről, büntetési tételekről, gyakorlati helyzetekről, tapasztalatokról.
2021. július 29.
2021. július 13.

BIREG tájékoztató webinár a felrakók és a lerakók kötelezettségeiről

A BIREG rendszer használatát kötelezővé tevő, 2021. január 1-jén életbe lépett jogszabályváltozással egyidőben elfogadásra került a 261/2011. Kormányrendelet 2021. július 1-jétől alkalmazandó, úgynevezett „második fázisa” is. Az új szabályozás alapján a felrakók (feladók) és lerakók (címzettek) a jelenlegi papír alapon végzett engedélykezelési tevékenységet a BIREG rendszerben kell, hogy elvégezzék. Változások, feladatok, ellenőrzés, webfelület ezekről a témákról lesz szó a tájékoztató webinárunkon.
2021. július 13.
2021. június 28.

BIREG fel- és lerakóhelyeket érintő változások július 1-től

Július 1-től fontos változások lépnek életbe a BIREG kötelezettséggel kapcsolatban. A fel- és lerakóhelyeknek, valamint a feladóknak és címzetteknek is kezelniük kell a BIREG elektronikus rendszert a szállítmányok indulásakor és megérkezésekor. Aki ennek nem tesz eleget, súlyos pénzbírságra számíthat. Szeretné elkerülni a szakciókat? Pontos képet kapna szakértői kézből a változásokról? Csatlakozzon Ön is, ismerje meg, hogy milyen változásokra kell számítania a fel- és lerakóhelyeknek.
2021. június 28.
2021. május 27.

ÖKO-PACKAGING MEETUP

Manapság már érzékenyek vagyunk a környezeti problémákra, és nemcsak trendi a fenntarthatóság, hanem igazi tartalommal és kiemelt fontossággal bír. Az ÖKO-PACKAGING MEETUP-ot a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja hívta életre, azzal a céllal, hogy bemutassuk a legfrissebb ágazati és iparági trendeket, ökoinnovációkat mindezt a fenntarthatóságra fókuszálva. Célunk, hogy az érdeklődők specifikusan megismerkedhessenek az innovatív megoldásokkal és implementálni tudják a legjobb gyakorlatokat mindennapi működésükbe.
2021. május 27.
2021. május 13.

Jövőálló megoldások a logisztikában Adatalapú működés és döntéshozatal

Az elmúlt év szinte minden iparágra nagy hatással volt, ez alól a logisztika sem kivétel. A változásokat sikeresen adaptáló vállalatok azonban már a jövőbe tekintenek, és olyan kérdések foglalkoztatják őket, mint: Mit hoz a jövő a logisztika számára? Várható-e gazdasági fellendülés? Milyen módszerekkel növelheti egy cég a működési hatékonyságát? Többek között ezeket a kérdéseket és témákat vizsgáljuk meg szakértőink segítségével 2021. május 13-án tartott élő online rendezvényünkön. A rendezvényen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.
2021. május 13.
2021. március 11.

BREXIT újratöltve – tapasztalatok, gyakorlati megoldások

A webinár során szó lesz a 2021. január 1. után kialakult helyzettel kapcsolatos tapasztalatokról, adminisztratív körülményekről, lehetséges megoldásokról, különösen kitérve a képviseletijogi, adójogi, pénzügyi, vám- és biztonsági valamint védelmi adminisztrációs területekre.
2021. március 11.
2021. február 25.

Tudnivalók a tengeri szállítások aktualitásairól – webinár

Úgy tűnik, hogy a koronavírus jelenlegi szakaszában is érdekfeszítő folyamatok mennek végbe a világgazdaságot illetően. A térségek kereslet-kínálati viszonyai, az egyes ágazatok különböző ütemben és mértékben normalizálódnak, ami kirívó piaci helyzetet okoz. A legszembetűnőbb folyamatok a szállítmányozásban jelentkeztek: négy-ötszörösére ugrott az Ázsiából Európába való szállítás költsége az utóbbi hónapokban, melyért a globális konténerhiány tehető felelőssé. A kínai exportőrök öldöklő harcot folytatnak a szabad kapacitásokért, miközben Európából szinte üresen térnek vissza a konténerek.
2021. február 25.
2021. február 4.

BIREG - avagy mit tegyen a fel- és lerakó

2021. februártól a BIREG használatának elmulasztása az engedély nélkül végzett fuvarozással esik azonos elbírálás alá, így azzal megegyező szankciót von maga után. Mivel a jogszabály a fel- és lerakók számára is előírja a BIREG rendszerben generált visszaigazolás ellenőrzését – majd 2021. júliustól az elektronikus rendszer aktív alkalmazását is –, az engedélyek többszöri vagy szabálytalan felhasználása teljes egészében kizárható lesz a magyar fuvarpiacon.
2021. február 4.
2021. január 21.

Mire számítsunk a logisztikában 2021-ben

2021-ben ismét megrendezzük klubunk évindító konferenciáját. Az esemény az online térben kerül megrendezésre, így biztonságosan élvezheti a téma szakértőinek előadását. Indítsuk közösen az évet és készüljünk fel minden változásra a szakmánkat érintően!
2021. január 21.
2020. október 28-30.

Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 14. Konferenciája

Idén 14. alkalommal rendezzük meg a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Konferenciáját több mint 300 logisztikai, beszerzési, raktározási, supply chain vezető részvételével.
2020. október 28-30.
2020. szeptember 29.

A RENDEZVÉNY A JÁRVÁNYÜGYI HELYZETRE VALÓ TEKINTETTEL ELMARAD! Sérült raklapos állvány? - Most megtudhatja, hogyan működik az ROS (RACK REPAIR SYSTEM) javítási folyamat!

A sérült vagy deformálódott állványok gyakran aggodalomra adnak okot, mivel sok problémát okozhatnak a raktárban mind biztonsági, mind pedig logisztikai szempontból. Hogyan működik a sérült vagy deformálódott állványlábak javítása? 2020. szeptember 29-én az NLV Klub és a ZENIT Logisztikai Eszközök Kereskedőháza Kft. közös rendezvényén, a GHIBLI Kft. raktárában Ön is láthatja.
2020. szeptember 29.
2020. augusztus 11.

EKAER változások a fókuszban – mi várható 2021-től?

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015-ös bevezetése óta már számos változáson ment át, most azonban jelentős módosítás lép életbe 2021. januárt 1-től.
2020. augusztus 11.
2020. május 12.

Vezetői kihívások a "karantén-office" idején

Az esemény vendég előadója a Vodafone Magyarország Zrt.-től Nagy-Földi Zita (Talent, Capability and Resourcing Lead) volt, aki 15 éves tapasztalatával HR oldalról közelítette meg a jelenlegi koronavírus okozta helyzetet.
2020. május 12.
2020. április 28.

Koronavírus pénzügyi szemmel

Így zajlott a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetői Klubjának online meetingje A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV Klub) 2020. április 28.-án rendezte meg online meetingjét „Koronavírus pénzügyi szemmel” címmel, közel 30 logisztikai
2020. április 28.
2020. február 27.

A koronavírus gazdasági hatásai konferencia

Bár ma még megjósolni sem lehet, hogy végül mekkora gazdasági károkat okoz a kínai Vuhanból indult új típusú koronavírus, de a mostani járvány rávilágít a globális gazdasági rendszer gyenge pontjaira
2020. február 27.
2020. január 23.

"Mire számítsunk a logisztikában 2020-ban" konferencia

A körülöttünk lévő világ folyamatos változik és átalakul, ez alól nem lehet kivétel a logisztikai ágazat sem. A felénk irányuló információkat sokszor nehéz követnünk és megértenünk, de ehhez kiváló segítséget
2020. január 23.