Motiváltak, lelkesek, kreatívak. 30 olyan egyetemista, akiknek szívügyük a logisztika. A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár tizedik alkalommal rendezte meg a négyfordulós logisztikai versenyt felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, amelynek idén a székesfehérvári Hydro Extrusion Hungary Kft. adott otthont.

A rendezvény a hazai logisztikai életben igazán egyedinek és hiánypótlónak mondható, hiszen a diákok az eddig megtanult elméleti ismereteiken kívül a gyakorlati készségeiket és az együttműködésüket a gyakorlatban is próbára tehették olyan valódi munkakörnyezetben, ami majd várhat rájuk a közeljövőben.

A verseny kiírói a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja az alap- és mester-képzéseken résztvevő egyetemista és főiskolás nappali tagozatos hallgatókat, illetve a felsőoktatási szakképzésben résztvevő  diákok jelentkezését várták, akik mérnöki és gazdasági szakokról érkeznek, magyarországi és határon túli magyar képzésű felsőoktatási intézményekben tanulnak. A csapatok tevékenységét az általuk felkért felkészítő tanárok segítették.

A csapatok a napot egy tízperces, 50%-ban angol nyelvű prezentációval nyitották, amelyben a Hydro Extrusion Hungary Kft. logisztikai esettanulmányára kellett választ adniuk. Ezt követően a versenyzőknek forgószínpad szerűen kellett megoldaniuk a gyakorlati és elméleti logisztikai feladatokat, mint például árumozgatás több raktár között, apró lego játék bábuk alkatrészeinek készletezése, majd egyéni rajzolt útmutatók alapján az összeszerelése, egy fikciós történetben összetört Aston Martin alkatrészeinek megkeresése vagy a logisztikai szabaduló szobából való kijutás. A szakmai zsűri kiemelt figyelemmel kísérte a különféle megoldásokat.

A feladatokat a Klub tagjai úgy állították össze, hogy a diákoknak nem csak elméleti logisztikai tudásukat, hanem kreativitásukat és rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett. A versenykiíráshoz tartozott még, hogy a csapatok egy bemutatkozó videó anyagot is összeállítottak, amelyet a zsűri plusz pontokkal értékelt.

A tavalyi után, idén is egy kis csavart tettek a szervezők a versenybe, hiszen a TOP3 helyezettek kiléte egyelőre titokban marad, egészen a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 17. Konferenciájáig. A március 24.-i élő show-n minden csapat pénzjutalomban részesült, így az első három helyről lemaradt csapatok is 50-50 ezer forinttal gazdagodtak.

Hatodik helyen végzett a Fekete Sasok csapata a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemről, ötödik helyezett lett a Logo Sapiens csapat a kecskeméti Neumann János Egyetemről. Negyedik helyezést ért el a SZEmeszter csapat a Széchenyi István Egyetem képviseletében. A harmadik helyezett díja 150.000 Ft, a második helyezett 350.000 Ft-ot kap, míg az első helyezett 500.000 Ft pénzjutalomban részesül.

 

Szabó Zoltán, az NLV Klub elnöke fontosnak tartja, hogy az egyetemisták lehetőséget kapjanak, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhassák, ez a verseny pedig nagyszerű alkalmat kínál a logisztika iránt érdeklődőknek.  

Az ünnepélyes díjátadásra a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 17. Nemzetközi Konferenciáján kerül sor Visegrádon 2023. május 18-án, valamint másnap a csapatok lehetőséget kapnak arra is, hogy a rendezvényen bemutathassák az esettanulmány megoldásukat.

Az esemény tíz éves múltra tekint vissza, ma már a legnagyobb hazai gyártó és kereskedő vállalatok szponzorálják a megmérettetést. Köztük az idei főtámogató a Hydro Extrusion Hungary Kft., a Ghibli Szállítmányozási Kft., a Vodafone Magyarország Zrt., a Jungheinrich Hungária Kft., a Grundfos Magyarország, a Cola-Trans Kft., a Diego Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Gyermelyi Zrt., a Hell Energy Magyarország Kft., az Unilever Magyarország Kft. és a BorgWarner Oroszlány Kft.

Ezúton gratulálunk minden döntős csapatnak és további sikereket kívánunk!

Recommended Posts