A robotok már az asztalnál ülnek Budapesten

Még a felszolgálóval sincs kedved beszélni? Kávézás közben tanítanád-szórakoztatnád a gyerekeket? A jövőt szeretnéd magad előtt látni, mikor nosztalgiázol egy csésze fekete felett?

„Ideális kávézó az antiszociális reggelekre, amikor még a pincérrel sincs kedved beszélgetni.”

„Ne hagyjátok ki ezt a megvalósult futurisztikus élményt!”

„Az Enjoy Robotics a világ minden részéről összegyűjti a legérdekesebb robotokat és azokat az Enjoy Budapest Cafe és Apartman Hotelben munkára fogja. Tanulmányozzuk, programozzuk a robotokat, a legvadabb ötleteket is megvalósítjuk” – hívogatja vidáman a vendégeket a fővárosi Enjoy Café a Práter utcában, ahol egy újítással teszik izgalmassá a szolgáltatásukat, robotpincérek is vesznek fel rendelést.

A gépek még nem váltják ki az emberi munkaerőt sem munkavégzési, sem esztétikai, sem magatartási szempontból, de a vendégek véleménye szerint pincérkedni alkalmasak, valamint kisebb mutatványokra és a gyermekek szórakoztatására is funkcionálnak.

A kávézó mindenesetre máris egyfajta missziót vállal azzal, hogy ami ma még játék és látványosság, az holnap már akár a robotokkal való hasznos ismerkedés és az együttműködés első lépése is lehet, szemléletváltás, sőt, a gyerekeknek akár programozás tanulásának lehetőségét is felkínálja.

Ez a kezdeményezés nem elhanyagolható országunkban, ahol a megkérdezett emberek kétharmada attól tart, hogy 50 éven belül a legtöbb humán munkakörben már gépek fognak dolgozni.

Forrás: wwww.transpack.hu

Nincsenek hozzászólások

Hozzászólás küldése