Partnerségi megállapodás keretein belül a  Mondi csomagolási és papírgyártó csoport megvásárolja a Tesco Central Europe vállalat hullámpapír hulladékát. Abból Csehországban újrahasznosított papírt készít, ami a Tesco bevásárlótáskák alapanyagául szolgál majd.

Az EcoVantage bevásárlótáska újrahasznosított, de új rostok is megtalálhatók  a megbízható csomagolóanyag előállítása érdekében. A két alapanyag kombinálásával a Mondi a friss rostokból álló felső réteg erejét, nyomtathatóságát és kiváló megjelenését ötvözi az újrahasznosított alsó réteg fenntarthatósági előnyeivel.

Mondi és a Tesco több, mint két éve dolgozik a projekten: céljuk az áruházakban keletkezett hullámpapír hulladék ismételt felhasználása, és olyan tökéletes minőségű termék előállítása, amely kellőképpen erős, megújuló forrásból gyökeredzik, újrahasznosított anyagokat használ, teljes mértékben újrahasznosítható, így hozzájárul a körkörös gazdasághoz – ismertette Paulus Goess, a Mondi Speciality Kraft Paper értékesítési igazgatója. Annak ellenére, hogy újrahasznosított anyagot tartalmaz, az erős EcoVantage papír lehetővé teszi a fogyasztók számára a bevásárlótáskák többszöri felhasználását.

A Tesco 2019-ben mindenki előtt ígéretet tett arra, hogy a márkájuk csomagolását fenntarthatóbbá teszi. Ennek értelmében a Tesco csomagolása 2025-ig teljes egészében újrahasznosíthatóvá válik, és ahol lehet, a csomagolás mennyiségét is csökkenti – számolt be Hevesi Nóra, a magyarországi Tesco kereskedelmi vezetője.

Az áruházlánc kísérleti jelleggel Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában már be is vezette a környezetbarát bevásárlótáskákat – tájékoztatott a Mondi Group közleményében.

Forrás: A Tesco újrahasznosítja a keletkezett hullámpapírját – Transpack

Recommended Posts