30 lelkes és motivációval teli fiatal hat csapatban, akiknek a logisztika sokkal többet jelent egy tantárgynál. A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár kilencedik alkalommal rendezte meg a négyfordulós logisztikai versenyt felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, amelynek idén a Gyermelyi Zrt. raktára adott otthont.

A rendezvény a hazai logisztikai életben igazán egyedinek mondható, hiszen a diákok az eddig megtanult elméleti ismereteiken kívül a kreativitásukat és az együttműködésüket a gyakorlatban is próbára tehették olyan valódi munkakörnyezetben, ami majd várhat rájuk a közeljövőben.

A verseny kiírói, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja, az alap- és mester-képzéseken résztvevő egyetemista és főiskolás nappali tagozatos hallgatókat, illetve a felsőoktatási szakképzésben résztvevő diákok jelentkezését várták, akik mérnöki és gazdasági szakokról érkeznek, magyarországi és határon túli magyar képzésű felsőoktatási intézményekben tanulnak. Az csapatok tevékenységét az általuk felkért felkészítő tanárok segítették.

A csapatok a napot egy tízperces, 50%-ban angol nyelvű prezentációval nyitották, amelyben a Gyermelyi Zrt. logisztikai esettanulmányára kellett választ adniuk. Ezt követően a versenyzőknek forgószínpad szerűen kellett megoldaniuk a gyakorlati és elméleti logisztikai feladatokat. A szakmai zsűri kiemelt figyelemmel kísérte a különféle megoldásokat.

A feladatokat a Klub tagjai úgy állították össze, hogy a diákoknak nem csak elméleti logisztikai tudásukat, hanem kreativitásukat és rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett. A versenykiíráshoz tartozott még, hogy a csapatoknak egy bemutatkozó videó anyagot is össze kellett állítaniuk. Ebben a feladatkörben az egyes csapatok kreativitását értékelték plusz pontokkal.

Idén egy kis csavart is tettek a szervezők a versenybe, hiszen az eddigi években a negyedik forduló végén mindig kiderült a TOP3 helyezett is, most viszont a végleges eredmény egyelőre titokban marad, egészen a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 16. Konferenciájáig. Április 8.-án minden csapat pénzjutalomban részesült, így az első három helyről lemaradt csapatok is 50-50 ezer forinttal gazdagodtak. A Levegő Munkacsoport a Ghibli Kft.-vel együttműködve a környezettudatos megoldásra fókuszált, ebben a legkiemelkedőbb teljesítményt a Széchenyi István Egyetemről érkezett Log_in csapata érte el, akik plusz 50.000 Ft-os Különdíjban részesültek.

Hatodik helyen végzett a Varadiensque csapata a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemről, ötödik helyezett lett a ME-dzsik csapat a Miskolci Egyetemről. Negyedik helyezést ért el a Log_in csapat a Széchenyi István Egyetem képviseletében. A harmadik helyezett díja 150.000 Ft, a második helyezett 350.000 Ft-ot kap, míg az első helyezett 500.000 Ft pénzjutalomban részesül.

Szabó Zoltán, az NLV Klub elnöke fontosnak tartja, hogy az egyetemisták lehetőséget kapjanak, hogy az elméleti tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhassák, ez a logisztikai verseny pedig nagyszerű alkalmat kínál a logisztika iránt elkötelezetteknek.

Az ünnepélyes díjátadásra a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 16. Nemzetközi Konferenciáján kerül sor Esztergomban 2022. május 19.-én, valamint másnap a csapatok lehetőséget kapnak arra is, hogy a rendezvényen bemutathassák az esettanulmány megoldásukat.

Az esemény közel tíz éves múltra tekint vissza, ma már a legnagyobb hazai gyártó és kereskedő vállalatok támogatják a megmérettetést. Köztük a Hydro Extrusion Hungary Kft., Vodafone Magyarország Zrt., Jungheinrich Hungária Kft., Grundfos Magyarország, Zenit Kft, Cola-Trans Kft., Diego Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Electrolux Lehel Kft., Coca-Cola HBC Magyarország Kft. és a Ghibli Kft.

Ezúton gratulálunk minden döntős csapatnak és további sikereket kívánunk!

Recommended Posts