Január és március között 39 500 tonna árut kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami 19%-os növekedés az előző év azonos időszakához képest, és a repülőtér történetének legerősebb negyedévét jelenti – számolt be a Budapest Airport Zrt. április 19-én.

Márciusban 14 900 tonna légiárut regisztráltak, ami az eddig volt legerősebb havi cargo forgalom. Kossuth József, a Budapest Airport cargo vezetője elmondta, hogy az idén éves szinten – a tavalyi 134 400 tonnához képest – a 150 000 tonnát is elérheti a légiáru-forgalom. A tájékoztatás szerint a BUD Airport megkezdte a repülőtéri cargo környezet és az 50 millió eurós beruházással 2020-ban átadott BUD Cargo City esetleges további bővítésének előzetes vizsgálatát.

– A járvány idején folyamatosan erősödik a Budapest Airport regionális szerepe – mutattak rá, kiemelve a távol-keleti országokból, például Kínából érkező árumennyiség jelentőségét. A légi szállítás olyan logisztikai zavarok esetén is megoldást nyújthat, mint például a márciusi fennakadás a Szuezi-csatornában. A közlemény szerint a légiáru-szállítás kiemelt fontosságú szerepet játszik a járvány elleni harcban is. Az első negyedévben a több mint 4,5 millió adag védőoltás 85%-a légi úton, a budapesti repülőtéren keresztül érkezett hazánkba. A Budapest Airport az év elején, nemzetközi útmutatás alapján Magyarországon is megkezdte a CEIV Pharma gyógyszerlogisztikai sztenderd bevezetését.

Forrás: Rekordszintű áruforgalom a Liszt Ferenc repülőtéren | Supply Chain Monitor (scmonitor.hu)

 

Recommended Posts