május 13-án tartotta közös rendezvényét a Vodafone Magyarország Zrt. és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja, amelynek központi témája a digitalizáció, a jövő technológiája volt.

Az elmúlt időszak változásai a logisztikára is hatással voltak: a növekvő költségek, a szűk szállítási kapacitások, az akadozó értéklánci folyamatok, az óriási növekedést elérő e-kereskedelem vagy akár a BREXIT – mind olyan jelenségek, amelyek miatt az alkalmazkodóképesség és átláthatóság jelentősége felértékelődött az iparágban.

  • Vajon mit hoz a jövő a logisztika számára, várható-e gazdasági fellendülés a közeljövőben?
  • Milyen módszerekkel növelheti egy cég a működési hatékonyságát?
  • Hogyan segíthet ebben a digitalizáció és az IoT technológia?

Többek között ezeket kérdéseket válaszolták meg a webináron felszólaló szakértők.

Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője elmondta, hogy jó úton haladunk a gazdasági nyitás felé, a Beszerzési Menedzser Index alapján gazdasági emelkedésre lehet számítani. Az idei évre 5%-ot meghaladó világgazdasági növekedés várható. Magyarországon az első negyedévben még érezhető volt a visszaesés, azonban itthon 10% feletti növekedési ütemet jósolnak a szakértők a második/harmadik negyedévre. A szakértő elmondta, hogy a nyersanyagok iránti kereslet gyorsan megemelkedett, így növekedett az ár is, amely hatással van az inflációra is. A forintról elmondható, hogy nem kell további árfolyam gyengülésre számítanunk.

Dr. Pete Gábor a Vodafone Magyarország Zrt. IoT Country Sales Leadere bemutatta a jelenlegi globális trendeket és az ezekre megoldást kínáló modern IoT megoldásokat. Elmondta, hogy az IoT technológia kritikus fontosságú, hiszen ezzel mérhető üzleti előny érhető el, sikeresebben működhet segítségével a vállalat. A szakember részletesen bemutatta az 5G technológiát, annak kulcsparamétereit és előnyeit.

Baranyai Zsolt a Vodafone Magyarország Zrt. Senior IoT Account Managere és Varga Béla Business Technology Solution Architect ismertették a vállalat új, innovatív IoT megoldásának fő tulajdonságait, előnyeit és felhasználási lehetőségeit.

Az esemény visszanézhető videója ide kattintva érhető el.

Recommended Posts