Bemutatkoztak a logisztika úttörői – I. Magyarországi Logisztikai Startup Show

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja, a Webshippy Fullfilments és a CECZ közös szervezésében került megrendezésre október 18.-án az I. Magyarországi Logisztikai Startup Show, amelynek a Webshippy Fulfillments raktára adott otthont. Az esemény rendkívüli újításokat hozott a szokásos konferenciákhoz képest, hiszen az előadásokat gyakorlati bemutatók is színesítették. 

A szervezők célja az volt, hogy a résztvevőket megismertessék olyan innovatív megoldásokkal, amelyek a gyártástechnológiai és logisztikai folyamatok modernizálására, a hatékonyság növelésére, költségcsökkentésre és optimalizálásra szolgálnak.

A Klub elnöke, Szabó Zoltán köszöntője után elsőként a házigazda Webshippy Magyarország Kft. mutatkozott be Perényi Andás ügyvezető képviseletében, akik egy teljes körű fulfillment szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat.

A második előadást az Aeriu Smart Solutions Kft. képviseletében Ellenrieder Gergely ügyvezető tartotta meg „Drónok a raktárban” címmel. Ez a magyar startup egy olyan automatizált leltározási módot fejlesztett ki, amelynek segítségével targoncák nélkül, drónok bevonásával tudják véghez vinni a leltározás folyamatát. A megoldásnak köszönhetően a leltározás pontosabb, biztonságosabb és akár ötször gyorsabb lehet. A résztvevők az eseményen saját maguk is kipróbálhatták ezt a technikát és leolvashattak adatokat az akár több méter magas raktári állványon elhelyezkedő dobozokról.

A drónos bemutató után Márton Miklós, a ViveLab Ergo Kft. sales directora állt színpadra. Előadásában a munkakörnyezet és munkafolyamatok optimalizálásának leggyorsabb és leghatékonyabb módja került a középpontba. Ez egy olyan egyedülálló szoftvernek köszönhető, amely képes szimulálni és elemezni az emberi mozgást. Küldetésük, hogy felhívják a hazai és nemzetközi gyártó- és feldolgozóipari vállalatok figyelmét arra, hogyan járulhat hozzá egy ergonomikusan kialakított munkakörnyezet a fluktuáció csökkentéséhez, a dolgozói elégedettségnöveléshez.

A RoutePatch Kft. képviseletében Dr. Szegletes Luca a gépi tanulás lehetőségeit mutatta be a logisztikában. A RoutePatch célja precíz, stabil gépi tanuláson alapuló szoftveralkalmazások fejlesztése. Szolgáltatásuk a gépi tanuláson alapuló útvonaltervező, terítésszervező alkalmazás. Ez elsősorban olyan cégeknek készült, ahol a tevékenység szerves része a dinamikus terheltségű fuvarozás és kiszállítás. Algoritmusa a bejövő fuvarozási célokat valósidőben a sofőrökhöz rendeli, majd különböző célfüggvények szerint optimalizálja az útvonalakat, legyenek azok idő, üzemanyag, ügyfél prioritás vagy bármi más.

A későbbiekben Mayer Zoltán, a Ghibli Szállítmányozási Kft. logisztikai igazgatója tartotta meg előadását “GiTa a logisztika szolgálatában” címmel. A Ghibli GiTa egy olyan mobilapplikáció, amelynek segítségével egyetlen kattintással nyomon követhető az áru útja.

Végül Mitterer Judit project koordinátor a CloudStormtól az “Irodai automatizálás szoftverrobotokkal” című bemutatójával zárta az előadások sorát. Rendszerükkel automatizálják a repetitív feladatokat és összekötik a rendszereket az RPA (Robotic Process Automation) üzleti modell segítségével. A szoftverrobotok a meglévő alkalmazásokat használják és összekapcsolják a szoftvereket az interfészekkel.

A Startup Show lezárásaként szakmai zsűri mondta el véleményét a startupokról, majd Szabó Zoltán Klub elnök adott át elismerő okleveleket az előadóknak. Az első magyarországi Startup Show sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy hetekkel a rendezvény előtt már minden jegy elkelt. A rendezvény folytatódik, hagyományteremtő módon 2020. őszén újból megrendezésre kerül.

Ha Ön is szeretne egy olyan logisztikai klubhoz tartozni, amelynek célja a szakma fejlődésének elősegítése és a tapasztalatcsere, akkor jelentkezzen az nlvklub@nlvklub.hu email címen, vagy tájékozódjon az nlvklub.hu weboldalon.

No Comments

Post A Comment