Így szállítják a mozdonyokat a síneken kívül

Ritkán, de a vonatokat is kell mozgatni a vasúti síneken kívül. Ez kizárólag szakértői tervezéssel, profi csapattal, gondosan előkészített biztonsági körülmények között valósulhat meg.

A Viasat Explore dokumentumfilm-sorozata egy speciális, nehézszállítmányozó családi vállalkozás mindennapi kihívásait követi nyomon. Ők mozgatják a legnehezebb, leghosszabb és legértékesebb mozdonyokat a világ bármely részről a világ bármely részére – aszfalton, vasúton vagy tengeren.

A mozdonyszállítók előtt nem lehet akadály

A kolosszális mutatványokat végrehajtó csapat mérnöki leleményességét számítógépes animáció segítségével szemlélteti a hatrészes széria, miközben archív felvételek vezetnek be a klasszikus mozdonyok kevésbé ismert történeteibe.

Az Alleys csoport tevékenységéről Mozdonyszállítók címmel dokumentumfilmet forgattak

A mozdonyszállítók előtt nem lehet akadály, legyen szó vintage gőzmozdonyról, vagy modern Class 800 Intercityről. A leleményes megoldások és elképesztő mutatványok augusztus 24-étől szombatonként 16:40-kor érkeznek a Viasat Explore csatornára.


1959-ben alapították a céget

Az eredetileg élőállatok fuvarozására szakosodott Allelys csoport már a nehézteher-fuvarozás mellett a legkülönlegesebb szállítási projekteket is elvégzi, speciális nehézvontató vagy nehézemelős munkálatokkal ugyanúgy foglalkozik, mint raktározási feladatokkal.

A családi vállalkozás járműparkja napjainkban a 3,5 tonnás furgonoktól a 44 tonnás nehézteher-gépjárművekig terjed

A társaságot Maurice Allely alapította 1959-ben. A családi vállalkozás az évtizedek során mind feladatkörben, mind létszámban fokozatosan gyarapodott, míg végül multimodális szállítmányozás területén piacvezetővé vált az Egyesült Királyságban.

A legendás gőzmozdonyt, a Britanniát is szállították

A multimodális szállítmányozás a kombinált fuvarozást jelenti, amikor is az árut többféle közlekedési eszköz segítségével szállítják a megadott pontra. A társaság ügyvezető igazgatója jelenleg is az Allely család leszármazottja, David Allely, aki folyamatosan fektet be a legújabb teherfuvarozási gépekbe és felszerelésekbe.

Viasat Explore

A második generációs családi vállalkozás járműparkja napjainkban a 3,5 tonnás furgonoktól a 44 tonnás nehézteher-gépjárművekig terjed. Az Alleys csoport tevékenységéről Mozdonyszállítók címmel dokumentumfilmet forgattak, amelyet Magyarországon a Viasat Explore csatorna sugároz holnaptól.

A legújabb akkumlátoros elővárosi vonat prototípusát is 700 kilométerrel odébb vitték

Ebben láthatjuk, amint a cég például a legendás gőzmozdonyt, a Britanniát szállítja, amivel párhuzamosan a legújabb akkumlátoros elővárosi vonat prototípusát is 700 kilométerrel odébb rakja le. De őket bízták meg például a híres Deltic dízelmozdony szállításával is a Telford kiállításra, miközben negyvenes évekbeli vasúti daruk mozgatásából is megvalósítható küldetést sikerült varázsolniuk.

Forrás: autopro.hu

No Comments

Post A Comment